Monday, November 16, 2009

ငါးၾကင္းေၾကာ္ နဲ႕ အဓိပတိ ပဲပုပ္ခ်က္


ငါးၾကင္းေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး


ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ။ စပါးလင္ ကို ထုေထာင္း ပီး အထံုးေလး ထံုးပီး ခပ္လုိက္ရင္ ပုိေသာက္ေကာင္းတယ္။ ႏႈိင္းခ်င္ရင္ မုန္႕ဟင္းခါး အရသာ က်ေနတာပဲ။


ေဂၚဖီေတြနဲ႕ ေရာသုပ္ထားတဲ႕ လက္ဖက္သုပ္


အာလာဒင္ ကစားကြင္း အသစ္ (ေရႊဂံုတုိင္) ကစားကြင္း နဲ႕ကပ္ရပ္မွာ ဖြင့္ထားတဲ႕ ျဖဴးက အဓိပတိ ထမင္းဆုိင္က ဟင္း၀ယ္လာတာ။ ငါးသလဲထုိးဟင္း။ တစ္ပြဲကုိ ၁၀၀၀ က်ပ္။


အဓိပတိ လက္ရာ ပဲပုပ္ခ်က္ = တစ္ပြဲကုိ ၃၀၀ က်ပ္
(အဓိပတိျဖဴး - ရဲ႕ ဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ထဲက ပဲပုပ္ခ်က္)
ပဲပုပ္ခ်က္အတြက္ ပဲပုပ္အစုိ တစ္ဆယ္သား၀ယ္လာတယ္၊ ဆီ ငါးက်ပ္သား အုိးထဲထည့္၊ ၾကက္သြန္နီႏွစ္ဥပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ အနံ႔ေမႊးဲပီး ေရႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္ဆယ္သား လွီးထားတာထည့္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အဖတ္ေလးေတြ ေၾကၿပီး ဆီျပန္လာရင္ ပဲပုပ္ေစ႔ထည့္၊
ငံျပာရည္ ႏွစ္ဇြန္း၊ ဆားနည္းနည္း၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ေလး ႏွစ္ဇြန္း၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီး ေထာင္းထည့္၊ အားလံုး ဆီျပန္သြားရင္ ရွမ္းပဲပုပ္ခ်က္ ျဖစ္ျပီ။
သူနဲ႕ တုိ႕ဖုိ႕ ပဲေစာင္း၀ါးသီးႏုႏု၊ သခြားသီးႏုႏု၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ေဂၚဖီရႊက္ေလး ျပင္ထည့္လုိက္ရုံပါပဲ။

(အမေလး ရုိက္ရတာ လက္ေတာင္ေညာင္းတယ္။ စားလုိ႕ကေတာ့ ေကာင္းမွ ေကာင္း)


အိမ္ဟင္း ကုိက္လန္ အဖူးေၾကာ္

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...