ဝက္သားနီခ်က္
ဝက္သား အသားခ်ည္းပဲ ခ်က္ထားတာပါ။ အမွန္က ဝက္ေပါင္သား နဲ႕ သံုးထပ္သားကုိ ေရာခ်က္ရင္ ပုိပီး စားေကာင္းပါတယ္။ အခုေလာေလာဆယ္ အဆီေတြ ေရွာင္ေနလုိ႕ ဝက္သား အသားခ်ည္းပဲ ကုိ ဝက္သားနီခ်က္ ခ်က္ထားတာပါ။
ဝက္သား ၂၅ က်ပ္သား = ၂၀၀၀ က်ပ္ ဖုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းနဲ႕ နယ္ပီးတဲ႕ အခါမွာ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္တုိ႕နဲ႕ ထပ္နယ္ေပးပါ။
အႏွစ္ အဖတ္ေလးေတြ အတြက္ ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးေလာက္ကုိ ပါးပါးလွီးပီး ေၾကာ္ထားပါ။ ပီးရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပီး။
ဆီပူအုိးထဲမွာ သၾကား ၂ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပီး ေမႊပါ။ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အႏွစ္မ်ားကုိ ထည့္၊ ႏွပ္ထားေသာ ဝက္သားထည့္၊ ပီးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ေတြ နဲ႕ တစ္ေရေလာက္ ခ်က္လုိက္ပီးမွ ေရထပ္ထည့္ပါ။
အသားမ်ား ႏူးခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးမ်ားကုိ ထည့္ပီး ခ်က္ပါ။
ပဲၾကီး ဆူးပုပ္ႏွပ္
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္
မိသားစု အိမ္ကုိ လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ။ ေႏြးေႏြးေထြးေထြး လွဳိက္လွဳိက္လွဲလွဲ မၾကိဳဆုိျဖစ္ခဲ႕ရင္ ခြင့္လႊတ္နားလည္ေပးပါ။
ေရျခား ေျမျခားမွပဲ လာလည္လည္ ေရတူ ေျမတူကပဲ လာလည္လည္ အားလံုး တအူတံုဆင္း ေရႊေတြမုိ႕လုိ႕ အၾကိဳက္ခ်င္းတူေနတာ ၀မ္းသာပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment