ၾကိတ္ထားေသာ ဝက္သား ၂၀၀ ဂရမ္ ေက်ာ္ေက်ာ္
- ဝက္နံရုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး .... ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ နယ္ထားလုိက္ပါ။
- rice cooker ထဲမွာ ဝက္နံရုိးေတြကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕ ဂ်င္းေထာင္းထားတာ ေရာထည့္လုိက္ပါ။
- ေရကုိ အေလာ္ေတာ္ေလာက္ ထည့္ပီး ဝက္နံရုိးမ်ားကုိ ျပဳတ္ထားလုိက္ပါ။
- ၾကိတ္ထားေသာ ဝက္သား ကုိ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ နယ္ပီး ေကာ္မႈန္႕ကုိေတာ့ အသားလံုးလုိ႕ ေကာင္းတဲ႕ အထိ ထည့္ေပးပါ။
ဝက္သားလံုး
ဒီဝက္သားလံုးမ်ားကေတာ့ ၂၀၀ ဂရမ္ ဖုိးေလာက္။ သမီး နဲ႕ မာမီ လံုးထားတာ။
ဝက္အူ
- ဝက္အူမ်ားကုိ ေရေဆးပီး လွီးထားပါ။
ဝက္လွ်ာ
- ဝက္အူ နဲ႕ ဝက္လွ်ာမ်ားကုိ ေရေသခ်ာ ေဆးပီး အေနေတာ္ေလး လွီးထားပီးေနာက္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကားတုိ႕ ႏွင့္ နယ္ထားပါ။
ပဲျပား
- ပဲျပားကုိ လွီးထားပါ။
ready made ဝက္သားလံုး
ေရစိမ္ထားေသာ ဆန္ၾကာဇံ
- ဆန္ၾကာဇံကုိ ေရထဲမွာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားေပးပါ။
ေဘဘီမုန္ညင္း
က်ဳဆုိင္
- ေဘဘီမုန္ညင္း၊ က်ဴဆုိင္ကုိ လွီးျဖတ္ထားပါ။
- ငုံးဥကုိ ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
- ေၾကးအုိး ဆီခ်က္ ျပဳလုပ္ဖုိ႕ အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ကုိ လုပ္ထားပါ။
- ဆန္ၾကာဇံကုိ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ပီးေနာက္ ဇကာ နဲ႕ ေရစစ္ထားပါ။ (အဲဒါ ထမင္းခ်က္တဲ႕ rice cooker က ဇကာခြက္ :)
- ဝက္နံရုိး ျပဳတ္တဲ႕အခါမွာ ေ၀႕တက္လာေသာ အဆီမ်ားကုိ ခပ္ထုပ္ပစ္ရပါမည္။ ကုိယ္ကေတာ့ ခပ္ထုပ္မေနေတာ့ပါဘူး။
- ေၾကးအုိး ဟင္းရည္ခ်က္ေတာ့မယ့္အခါမွာ rice cooker ထဲက ဝက္နံရုိး ဟင္းရည္မ်ားအား ဇကာစစ္ျဖင့္ ဝက္ရုိးျပဳတ္ရည္ၾကည္ စစ္ထုပ္လုိက္ပါသည္။
- မီးဖုိေပၚကုိ ဝက္ရုိး ျပဳတ္ရည္ၾကည္မ်ား တင္ထားလုိက္ပီး။ ဆူပြက္လာေသာ အခါမွ ဝက္အူ၊ ဝက္လွ်ာ၊ ဝက္သားလံုး၊ ready made ဝက္သားလံုး ထည့္၊
- အသားမ်ား က်က္သြားပီ ဆုိေတာ့မွ ၾကာဇံ၊ ပဲျပား၊ ငုံးဥ ထည့္လုိက္ပါ။
- အရသာ အေနေတာ္ပဲ ဆုိရင္ မီးဖုိ မီး ပိတ္လုိက္ပီး။ က်ဴဆုိင္ ႏွင့္ ေဘဘီမုန္ညင္း ထည့္ပါ။
ေၾကးအုိး
ေၾကးအုိး ဆီခ်က္ ခ်က္ပံုခ်က္နည္းက အဲဒီ အစံုေရာျပဳတ္ထားေသာ ေၾကးအုိးျပဳတ္ အစာပလာဆာ ေတြ အားလံုးကုိ ဇကာကြက္ စိပ္စိပ္ေလး ရွိတဲ႕ ဇကာ ထဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ဇကာေအာက္မွာ ဟင္းရည္ခြက္ထားပါတယ္။ ေရကုိ ေသခ်ာ စင္ေနေအာင္ စစ္ထုပ္ပါတယ္။ ပီးမွ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္တုိ႕ ႏွင့္ ေရာႏွယ္လုိက္တဲ႕အခါ ေၾကးအုိး ဆီခ်က္ ခ်က္ပီး သြားပါပီ။
ဟြန္း .... ဟြန္း .... လြယ္လြယ္ေလး ေနာ္။
chilli sauce
0 comments:
Post a Comment