tag:blogger.com,1999:blog-51276241837208342472024-03-13T12:03:21.005-07:00Thet NandarThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.comBlogger106125tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-51631431568107461442016-04-22T20:59:00.001-07:002022-01-09T18:35:15.140-08:00ခွင့်မပြုနှင့်စိတ်သဘောထားမမှန်သောသူများကြောင့် အချိန်ကုန်မခံပါနှင့်။စိတ်သဘောထား သေးသိမ်သောလူတွေဟာ မင်းကို ... စိတ်ဓာတ်ညိုးငယ်သွားအောင်၊ မင်းကို အပြစ်မရှိ အပြစ်ရှာပီး ( မင်းကိုမင်း အပြစ်ရှိသူလို့ ထင်လာအောင် ... မလုံမလဲစိတ် ဖြစ်ပေါ်ပြီး ... မင်းရဲ့စိတ်ကို သိမ်ငယ်သွားအောင် သူတို့တွေဟာ မင်းကို အပြစ်တင် စွတ်ဆွဲ ပြောဆိုတတ်ကြတယ်။ )အဲဒီလူတွေ Negative attitude ( စိတ်ကောင်းမရှိသူ - စိတ်သဘောထား သေးသိမ် ညံ့ဖျင်းသူများကို Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-7935749283977064822016-04-09T19:45:00.000-07:002016-05-02T20:31:04.484-07:00မနက္စာ ေကာက္ညွင္းေပါင္း
မနက္စာကုိ လက္ဘက္ရည္ ႏွင့္အတူ ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလး တြဲစားခ်င္တာႏွင့္ ေကာက္ညွင္းေပါင္း ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ အိမ္မွာရွိေနတဲ႕ အမဲသားေက်ာ္ ႏွင့္အတူ၊ ပဲျပဳတ္၊ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း တုိ႕ကုိ မနက္စာ တြဲစားျဖစ္ပါတယ္။
အခုရက္ပုိင္း အက်င္႔ တစ္ခုလုိျဖစ္ေနေသာ မနက္စာ စားရင္း Facebook ဆုိတဲ႕ မ်က္ႏွာစာအုပ္ ဖတ္ေနမိပါတယ္။
မနက္စာ စားရင္း နားေထာင္မိေသာ သီThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-23398599243684368412016-04-08T08:30:00.000-07:002016-05-02T20:31:23.136-07:00ဘုရားစင္
ကုိယ္
ဒီရက္ပုိင္း စိတ္အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္စရာ၊ ေဘးပေရာဂ အတုိက္အခုိက္ေတြေၾကာင့္
စိတ္ညစ္ညဴ းစရာ ရွိခဲ႕ေပမယ့္ ဒီဂါထာ ကုိ အနက္အဓိပါယ္အပါ စိတ္အာရုံမွတ္ပီး
ရုိရုိေသေသ မျခားမလပ္ ... တခ်ိန္လံုး ရြတ္ေနခဲ႕ပါတယ္။ ခ်က္ခ်င္းကုိ
အက်ဳိးေပးတာပါ။ ( ျပဳခဲ႕ဖူးေသာ အကုသုိလ္ကံေတြ အက်ဳိးေပး ေလွ်ာ
႔နည္းႏုိင္တမွ် နည္းပီး ျပဳခဲ႕ဖူးေသာ ေကာင္းမႈ ကုသုိလ္ကံေတြ
အက်ဳိးေပးလာေစဖုိ႕ .... ဘဝ ကံဇာတာ တက္လာေစဖုိ႕ .. အေႏွာင့္အယွက္ Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0Connecticut, USA41.6032207 -73.08774900000003140.081470700000004 -75.669536000000036 43.1249707 -70.505962000000025tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-34377144128187725382013-03-05T16:36:00.000-08:002016-05-02T20:32:15.207-07:00အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ
အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ ဟင္းရည္
ေခါက္ဆြဲ
ၾကက္ဥျပဳတ္
မုန္႕ၾကြပ္အေၾကာ္
ပဲေၾကာ္
ပါးပါးလွီးပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ
အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ
အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ
ကေလးမ်ားရဲ႕ အုန္းႏုိ႕ ေခါက္ဆြဲ ပန္းကန္
ကုိယ္ကေတာ့ အုန္းႏုိ႕ ေခါက္ဆြဲ စားရင္ ငရုတ္သီးမႈန္႕ မထည့္ဘူး။ သံပုရာသီးကုိ မ်ားThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-22850354533366920382013-03-05T15:37:00.000-08:002016-05-02T20:32:39.090-07:00ၾကက္သားအားလူးဟင္း၊ ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုပ္၊ သရက္သီးစိမ္း
ၾကက္သား အားလူးဟင္း
ဆိတ္သားေျခာက္ မႊေၾကာ္
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း
ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုပ္
ငပိရည္ အစပ္ေဖ်ာ္
တုိ႕စရာ (သခြားသီး၊ သရက္သီးစိမ္း)
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-55624792417864943352013-01-19T16:09:00.002-08:002016-05-02T20:36:31.287-07:00ထုိးမုန္႕၊ ကေရကရာ၊ လမုန္႕
မလုိင္သီးစံု ထုိးမုန္႕
မလုိင္ ကေရကရာ
လွကေလးစိန္ လမုန္႕
မန္းတေလး လမုန္႕
ၾကံတုိင္းေအာင္ ခုႏွစ္လႊာ ေပါက္စီ (တစ္လံုး = 400 က်ပ္)
ငရုတ္ဆီက အမွတ္တရ ပါ။ မစားပါဘူး။
၀က္အူမသုပ္ (၀ယ္စားတာပါ။)
၀က္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ (ဒါလည္း ၀ယ္စားတာ)
မႏ ၱေလး က မုန္႕မ်ားက အမ်ဳိး ... ရတနာပံု ဆုိက္ဘာစီးတီးက ျပခန္း ဆင္ပီး အျပန္မွာ ၀ယ္လာေပးတဲ႕ မႏၱေလး အျပန္လက္ေဆာင္မုန္႕ေတြပါ။
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-85722271171172614712013-01-19T16:09:00.000-08:002016-05-02T20:41:36.074-07:00ၾကက္သား၊ မႈိ၊ ေျပာင္းဖူး ခရုဆီေၾကာ္ ႏွင့္ ႏြားႏုိ႕ခဲဟင္း
Stewed Chicken, corn, mushroom, black mushroom with oyster sauce
မေန႕က သမီးၾကိဳက္တဲ႕ မႈိဗူးေလး city mart super market မွာ ၀ယ္ပီး သမီး နဲ႕ သား ၂ေယာက္စလံုး ၾကိဳက္တဲ႕ အသီးအရြက္ (ေျပာင္းဖူး၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ မႈိ) ကုိ အဓိကထားပီး ၾကက္သား နဲ႕ ေရာခ်က္ ။ ပီးေတာ့ ခရုဆီေလးနဲ႕ ရုိးရုိးေလး ေၾကာ္ေပးထားတဲ႕ ဟင္း။ ေန႕စဥ္ စားေသာက္တဲ႕ ဟင္းအမယ္ေတြက ရုိးရုိးဟင္းေတြပါ။ ခ်က္ေလ႕ ခ်က္ထ ရွိတဲ႕ ဟင္းအမ်ဳိး အမည္ေတြခ်Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-65208817807269436962011-03-10T18:14:00.000-08:002016-05-02T20:54:25.587-07:00ေၾကးအုိး
ၾကိတ္ထားေသာ ဝက္သား ၂၀၀ ဂရမ္ ေက်ာ္ေက်ာ္
ဝက္နံရုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး .... ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ နယ္ထားလုိက္ပါ။
rice cooker ထဲမွာ ဝက္နံရုိးေတြကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕ ဂ်င္းေထာင္းထားတာ ေရာထည့္လုိက္ပါ။
ေရကုိ အေလာ္ေတာ္ေလာက္ ထည့္ပီး ဝက္နံရုိးမ်ားကုိ ျပဳတ္ထားလုိက္ပါ။
ၾကိတ္ထားေသာ ဝက္သား ကုိ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ နယ္Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-41605296750255188172011-03-10T18:10:00.000-08:002016-05-02T20:59:09.005-07:00ပုစြန္ဆီျပန္၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္းရည္
နံနံပင္
ပဲပိစပ္ဆီ
ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္
ပဒက္စာ
ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရည္ဟင္း
သရက္ခ်ဥ္၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆီစိမ္း
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-26391930282311049692011-03-10T18:09:00.001-08:002016-05-02T21:04:02.103-07:00ဝက္သားနီခ်က္၊ ပဲၾကီး ဆူးပုပ္ႏွပ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္
ဝက္သားနီခ်က္
ဝက္သား အသားခ်ည္းပဲ ခ်က္ထားတာပါ။ အမွန္က ဝက္ေပါင္သား နဲ႕ သံုးထပ္သားကုိ ေရာခ်က္ရင္ ပုိပီး စားေကာင္းပါတယ္။ အခုေလာေလာဆယ္ အဆီေတြ ေရွာင္ေနလုိ႕ ဝက္သား အသားခ်ည္းပဲ ကုိ ဝက္သားနီခ်က္ ခ်က္ထားတာပါ။
ဝက္သား ၂၅ က်ပ္သား = ၂၀၀၀ က်ပ္ ဖုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းနဲ႕ နယ္ပီးတဲ႕ အခါမွာ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္တုိ႕နဲ႕ ထပ္နယ္ေပးပါ။
အႏွစ္ အဖတ္ေလးေတြ အတြက္ ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးေလာက္Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-74675699370378930562011-03-10T18:00:00.000-08:002016-05-02T21:05:56.917-07:00ၾကက္သား ဗူးသီးဟင္း
ၾကက္သား ဗူးသီးဟင္း
ၾကက္သားကုိ ခေႏွာမႈန္႕၊ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ပထမနယ္ပီးေနာက္ ငရုတ္သီးအႏွစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း နဲ႕ ထပ္နယ္ပီး မိနစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ ခဏ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။
ပီးမွ ႏွပ္ထားတဲ႕ အသားေပၚကုိ ဆီ ေလာင္းထည့္ပီး rice cooker နဲ႕ ခ်က္လုိက္တယ္။
ေရ အနည္းငယ္ထည့္ပီး
ဗူးသီးႏုႏုကုိ အသား ႏူးခါနီးမွ ထည့္တာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
ဟင္းအုိးကုိ ေနာက္တေခါက္ လွည့္မၾကည့္ႏုိင္လုိ႕ ေရ မထည့္ခင္ rice Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-57049029854083423902011-03-10T17:56:00.000-08:002016-05-02T21:12:28.916-07:00ငါးေျပမ ဆီျပန္ဟင္း၊ မႈိ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ငါးေျပမ - 1500 က်ပ္ ဖုိး (အေကာင္ေသးေသးေတြေရာ၊ အၾကီးေတြေရာ၊ အမွန္က အေကာင္ၾကီးၾကီး ဗုိက္ဆူဆူေလးမွ စားေကာင္းတာ။ ဒါပဲ ရွိေတာ့လုိ႕ ၀ယ္လာလုိက္တာ)
ငါးေျပမေတြ ေတြ႕တာနဲ႕ ၀ယ္လာလုိက္တယ္ေလ။ ဒါေပမယ့္ ငါးေျပမေတြက အေကာင္ေသးေနတယ္။ အေကာင္ၾကီးၾကီးေလးေတြဆုိ အသားပုိမ်ားပီး ပုိစားေကာင္းတယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း ငါးေျပမ မစားတာ ၾကာလုိ႕ ၀ယ္လာလုိက္ေတာ့တယ္။
ငါးေျပမ ေတြကုိ ေစ်းသည္က တခါတည္း ကုိင္ေပးပါတယ္။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ အဆThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-29108441891110652342011-03-10T17:53:00.000-08:002016-05-03T04:47:29.997-07:00ငါးေၾကာ္၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရည္
သရက္သီးစိတ္
ထမင္းတလုပ္ကုိ တုိ႕စရာ သရက္သီး စိတ္ေလးေတြ တစိတ္စီ ျမဳပ္စားခ်င္လုိ႕ သရက္သီးကုိ အေသးေလးပဲ စိတ္ပီး ဆားေလး နည္းနည္းထည့္ပီး ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။
ငါးေၾကာ္
ငါးကုိ ဓါးေလးနဲ႕ မႊမ္းပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အသားမႈန္႕ ႏွယ္ပီး ေၾကာ္ထားတဲ႕ ငါးေၾကာ္၊ အျမီးပုိင္းကုိ ကၽြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ထားပီး။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ပါ ထည့္လုိက္တယ္။ ငါးေၾကာ္က နည္းေနတာနဲ႕။ အခ်ဳိပန္းကန္ သပ္သပ္ အစပ္ေၾကာ္ သပ္သပ္ ခြဲေၾကာ္လုိ႕Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-82571591250373897042011-03-10T17:52:00.000-08:002016-05-03T04:49:47.156-07:00အိမ္ခ်က္ အစားအေသာက္မ်ား
ပန္းသီး
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
ၾကာဇံခ်က္
ဒန္ေပါက္
ဝက္သား မရမ္းျပားခ်ဥ္ ဆီျပန္ဟင္း
ဝက္သား သရက္သီးသနပ္ ဆီျပန္ဟင္း
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-31885614694809842342011-03-10T17:41:00.000-08:002016-05-03T04:54:18.579-07:00ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္း၊ တညင္းသီးငပိေၾကာ္
ၾကက္အသည္းအျမစ္ေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ တုိ႕ နဲ႕ ႏွယ္။
ခ်က္မယ့္ အုိးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အႏွစ္ေတြကုိ ဆီသပ္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ေၾကသြားပီ ဆုိတာနဲ႕ ....
ၾကက္အသည္းအျမစ္ေတြကုိ ထည့္ နယ္၊ အဖံုးအုပ္ေပးထားလုိက္ပီး
ဆီျပန္လာပီ ဆုိတာနဲ႕ ဆားေလး တစ္ဇြန္း၀က္ေလာက္ကုိ ျဖဴးေပးလုိက္ရုံပါပဲ။
ၾကက္အသည္းအျမစ္ ဆီျပန္ဟင္း
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-45218083004692614562011-03-10T17:40:00.001-08:002016-05-03T04:59:41.580-07:00အမဲသားမႊေၾကာ္
အမဲသား ကုိ ေရေသခ်ာေဆး၊ အသားေတြကုိ ညီနံမထြက္ေအာင္ ေရေသခ်ာေဆးပါ။ဆႏြင္းမႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္၊
ဆား (စားပြဲတင္ဆား) လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ၊ (မွတ္ခ်က္ ... ဇြန္းေမာက္ေမာက္ မဟုတ္ပါ)အသားမႈန္႕ (ၾကက္သားမႈန္႕ ခေႏွာတံဆိပ္) လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္၊ ထည့္ပီး အသားထဲကုိ အမႈန္႕မ်ား နံစပ္သြားေအာင္ ႏွယ္ေပးပါ။
အခ်ိန္ရ ရင္ ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။Rice Cooker ထဲမွာ ႏွယ္ပီးသား အသားမ်ားထည့္လုိက္တယ္။ ေထာင္းထားေThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-48506038173300344922011-03-10T17:39:00.001-08:002016-05-03T18:07:38.130-07:00အာျပဲေျခာက္ ေထာင္းေၾကာ္
အာျပဲေျခာက္ကုိ ဒီအတုိင္းလည္း ေၾကာ္စားတဲ႕အခါ စားတယ္။ သားသား နဲ႕ သမီး အၾကိဳက္ ျပဳတ္ပီးေတာ့ ေထာင္းတဲ႕ အခါလည္း အာျပဲေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ပီး စားတယ္။
အာျပဲေျခာက္ ေထာင္းေၾကာ္ ( အစပ္ )
အာျပဲေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ( အခ်ဳိ )
ပဲနီေလးဟင္းရည္
ငပိရည္
တုိ႕စရာ
သားသားက အသက္ ၂ႏွစ္ေက်ာ္ ၃ ႏွစ္ကတည္းက ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ( ၾကြပ္ၾကြပ္ ) ေတြကုိ အရမ္းၾကိဳက္ေသာ ကေလးပါ။
တီဗီေၾThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-51332664971776897162011-03-10T17:38:00.001-08:002016-05-03T18:18:00.224-07:00အသားတု ပုစြန္ထုပ္ေၾကာ္ခ်က္
ပုစြန္ထုပ္ အသားတု
ပုစြန္ထုပ္ အသားတု
အသားတု ပုစြန္ထုပ္ကုိ ဆီပူမွာ အရင္ေၾကာ္ပါတယ္။
အသားတုေၾကာ္
ပီးမွ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ တုိ႕ကုိ ေရာေထာင္းပီး
ၾကက္သြန္နီ နဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကုိ အကြင္းေလးေတြ လွီးျဖတ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ဆီပူအုိးထဲမွာ အဆာပလာစာေတြ ထည့္ပီး ဆီသတ္ပီးတဲ႕ေနာက္ အသားတု ပုစြန္ထုပ္ကုိ ထည့္ပါတယ္။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ေပးပီး ၾကက္သြန္နီအကြင္း၊Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-69788175734933408702011-03-10T17:37:00.001-08:002016-05-03T18:21:02.303-07:00၀က္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
ဝက္သားက်ိတ္ထားပီးသားကုိ ၂၀ က်ပ္သားေလာက္ ဝယ္လုိက္တယ္။ ပီးရင္ ဝက္သား၊ ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ နဲ႕ ပထမ ႏွယ္ထားလုိက္ပီးမွ ၾကက္ဥ အႏွစ္ကုိ ပါ ထည့္ႏွယ္လုိက္တယ္။ (သမီးကေတာ့ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ၾကီးပဲ ယူေနပံုကုိ သေဘာက်ေနတယ္။ အခြံကုိ ခြဲပီး အကာရည္ကုိ အခြံၾကားထဲကေန အျပင္ကုိ က်ေစလုိက္တဲ႕ ပံုစံေလ။ ၾကက္ဥ အကာက မ်က္ႏွာလည္း သုတ္လုိ႕ ရတယ္။ လွခ်င္ရင္ေပါ႔ .... ) ပီးရင္ အားလံုး ေရာႏွယ္ပီးတဲ႕အခါမွာ အေၾကာ္မႈန္႕ (သုိ႕မThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-5381743815001530082011-03-10T17:34:00.000-08:002016-05-03T18:24:19.625-07:00ဘဲဥ ဒန္႕သလြန္သီး ခ်ဥ္ရည္
ဘဲဥ
ဘဲဥျပဳတ္
ဒန္႕သလြန္သီး
မဆလာ (အမဲသား၊ အသားဟင္းနဲ႕ ခ်က္တဲ႕ မဆလာ)
ေဂၚရင္ခ်ီ မဆလာ ( ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ သီးစံုပဲကုလားဟင္း ခ်က္သည့္အခါမွာ သံုးတဲ႕ မဆလာ)
ေဂၚရင္ဂ်ီ မဆလာ အုပ္ထားတဲ႕ ဘဲဥ ဒန္႕သလြန္သီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္း
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-80935106759443635622011-03-10T17:33:00.001-08:002016-05-03T18:28:22.806-07:00ငါးေျခာက္ရုိး ဒန္႕သလြန္သီးဟင္း
ငါးေျခာက္ရုိး
နံနံပင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ဒန္႕သလြန္သီး
ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အႏွစ္
ငါးေျခာက္ရုိး၊ ဒန္႕သလြန္သီး ဟင္းအုိး
ဆီျပန္ခါနီးမွာ နံနံပင္ေလး အုပ္ေနတာ
ငါးေျခာက္ရုိး ဒန္႕သလြန္သီးဟင္း
Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-22597174588906605522011-03-10T17:32:00.001-08:002016-05-03T18:41:58.827-07:00ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ)
၀မ္းဘဲ (ဆန္စီးေခါက္ဆြဲေျခာက္)
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အိမ္မွာ ခ်က္စားခ်င္လုိ႕ အင္တာနက္ကေန ရွာလုိက္တာ။ အမ်ဳိးမ်ဳိးေသာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းေတြ ရွာေဖြ ေတြ႕ရွိေပမယ့္လုိ႕ ဒီ ဘေလာ့က http://mogaungthu.blogspot.com/2008/10/blog-post_06.html ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္းက ကုိယ္႔အတြက္ ပုိ အဆင္ေျပတာနဲ႕ အဲဒီ အတုိင္း လုိက္ပီး ခ်က္ၾကည့္တာ ေတာ္ေတာ္ အဆင္ေျပ စားေကာင္းသြားတယ္။ Thanks for share, Ma Mo Gaung Thu.
၀မ္းဘဲ တံဆိပ္ (Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-76006944452600339642011-03-10T17:31:00.001-08:002016-05-03T20:00:25.337-07:00မုန္႕ဟင္းခါး
ငါးဖယ္ေၾကာ္ (ready made)
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ (ဆီခ်က္အတြက္) ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပီး ဆီခ်က္လုပ္ထားတာကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ပါးပါးလွီးပီး ေၾကာ္တာလည္း ၾကိဳက္ေပမယ့္ အဲလုိ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ အ၀ုိင္းေလးေတြက်ေတာ့ ငပိေၾကာ္လုိမ်ဳိးမွာ ပုိၾကိဳက္တယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
ပဲေၾကာ္
နံနံပင္
မုန္႕ဟင္းခါး ဟင္း၇ည္
မုန္႕ဟင္းခါး
ဒီ ေန႕ ထပ္ပီးေတာ့Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-58612089875262158602011-03-10T17:28:00.000-08:002011-03-10T17:30:46.620-08:00Hot Potcapital hyper mart မွာ ေစ်း၀ယ္ထြက္ရင္း ၀ယ္စားတဲ႕ ၾကက္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ နဲ႕ ထမင္းcapital က ေကာ္ျပန္႔စိမ္းHot pot အုိးဒီ hot pot အုိးက hot pot လည္း ခ်က္လုိ႕ ရသလုိ၊ pan cake လည္း ခ်က္တယ္။ တျခား အေၾကာ္ေတြ၊ ဟင္းရည္ေတြလည္း ခ်က္တယ္။ေခါက္ဆြဲ hot pot ခ်က္ဖုိ႕ အစာ ပလာစာေတြcredit : ဒီ ဓာတ္ပံုေတြကေတာ့ သူမ်ားဓာတ္ပံုေတြပါ။ အရမ္း သေဘာက်လုိ႕ FB ကေန သြားဆြဲခ်လာတာ။ :D :D :DThet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5127624183720834247.post-14974227280439835952011-03-09T21:01:00.000-08:002011-03-09T21:07:02.127-08:00ၾကက္သား၊ မႈိ၊ ေျပာင္းဖူး ခရုဆီေၾကာ္ ႏွင့္ ႏြားႏုိ႕ခဲဟင္းStewed Chicken, corn, mushroom, black mushroom with oyster sauceမေန႕က သမီးၾကိဳက္တဲ႕ မႈိဗူးေလး city mart super market မွာ ၀ယ္ပီး သမီး နဲ႕ သား ၂ေယာက္စလံုး ၾကိဳက္တဲ႕ အသီးအရြက္ (ေျပာင္းဖူး၊ ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ မႈိ) ကုိ အဓိကထားပီး ၾကက္သား နဲ႕ ေရာခ်က္ ။ ပီးေတာ့ ခရုဆီေလးနဲ႕ ရုိးရုိးေလး ေၾကာ္ေပးထားတဲ႕ ဟင္း။ ေန႕စဥ္ စားေသာက္တဲ႕ ဟင္းအမယ္ေတြက ရုိးရုိးဟင္းေတြပါ။ ခ်က္ေလ႕ ခ်က္ထ ရွိတဲ႕ ဟင္းအမ်ဳိး အမည္ေတြခ်ည္းပါပဲ။ Thet Nandarhttp://www.blogger.com/profile/15929278114798317309noreply@blogger.com0