Monday, November 16, 2009

အမဲႏွပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း


အမဲႏွပ္ဖုိ႕ အမဲသားကုိ ကေလးရွိတဲ႕ အိမ္မုိ႕လုိ႕ အတံုးေသးေသးပဲ တံုးတယ္။ ဒီတစ္ခါ စပါးလင္ မထည့္ဘူး။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုတ္ပြ အနီ ေထာင္းထားတာရယ္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္နဲ႕ လံုးခ်က္ထားတဲ႕ အညာဆန္ဆန္ အမဲႏွပ္ေလးပါ။ ႏွစ္ရည္ေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႕ အမဲသား ႏူးေအာင္ ခ်က္ပီးသြားတဲ႕အခါမွာ ေနာက္ဆံုးတစ္ရည္က်မွ ငရုတ္ပြ ပါးပါးလွီးထားတာကုိ ထည့္ပီး ငရုတ္ပြ အနံသင္းသင္းေလးနဲ႕ ႏူးအိေနတဲ႕ အမဲႏွပ္။


ငါးရံဟင္း


ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးေတြကုိ မီးဖုတ္၊ တစ္လက္စတည္း ေယာင္းမေပၚမွာ စိမ္းစားငပိကုိ ကပ္ပီး သူ႕ကုိပါ မီးဖုတ္၊ မီးဖုိေပၚမွာ ဒန္အုိးအဖံုးတင္ပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကုိ ကင္၊ ပီးရင္ ငရုတ္သီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးဖုတ္၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငပိဖုတ္ ပါ ေရာေထာင္းလုိက္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းပါ။ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။


ခ၀ဲသီးဟင္းခ်ဳိ


ငပိေထာင္း (စားခါနီး သံပုရာသီးညွစ္စားသြားပါ)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...