Thursday, March 10, 2011

၀က္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


ဝက္သားက်ိတ္ထားပီးသားကုိ ၂၀ က်ပ္သားေလာက္ ဝယ္လုိက္တယ္။ ပီးရင္ ဝက္သား၊ ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ နဲ႕ ပထမ ႏွယ္ထားလုိက္ပီးမွ ၾကက္ဥ အႏွစ္ကုိ ပါ ထည့္ႏွယ္လုိက္တယ္။ (သမီးကေတာ့ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ၾကီးပဲ ယူေနပံုကုိ သေဘာက်ေနတယ္။ အခြံကုိ ခြဲပီး အကာရည္ကုိ အခြံၾကားထဲကေန အျပင္ကုိ က်ေစလုိက္တဲ႕ ပံုစံေလ။ ၾကက္ဥ အကာက မ်က္ႏွာလည္း သုတ္လုိ႕ ရတယ္။ လွခ်င္ရင္ေပါ႔ ....  ) ပီးရင္ အားလံုး ေရာႏွယ္ပီးတဲ႕အခါမွာ အေၾကာ္မႈန္႕ (သုိ႕မဟုတ္) ေကာ္မႈန္႕ ကုိ ေရနည္းနည္းထည့္ပီး ခဏအၾကာမွာ အနည္က်လာတဲ႕ ေကာ္မႈန္႕ အႏွစ္ နဲ႕ ကပ္ပီး ေၾကာ္လုိက္တယ္။ ပီးရင္ ဝက္သားလံုးေၾကာ္မ်ားကုိ သပ္သပ္ ထားလုိက္ပါ။


ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီ နည္းနည္းထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ထည့္၊ ေလးျခမ္းစိပ္ ၾကက္သြန္နီ ထည့္၊ လွီးထားတဲ႕ ေျပာင္းဖူးေသး၊ မုန္လာဥနီ၊ ဘုိစားပဲ ထည့္ေၾကာ္ ပီး ရင္ ဟင္းခပ္မႈန္႕ နည္းနည္းထည့္ ေရေလး နည္းနည္းေလာက္ပဲ ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ထားလုိက္ပါ။


ဟင္းသီးဟင္းရႊက္မ်ား ႏူးစျပဳလာပီ ဆုိရင္ ေၾကာ္ထားပီးေသာ ဝက္သားလံုးမ်ားထည့္၊ ေဆာ့အတြက္ အသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာ ဝက္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေဆာ့စ္ ( tomato sauce (သုိ႕မဟုတ္) ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဗီနီဂါ (သုိ႕မဟုတ္) သံပုရာရည္၊ သၾကား၊ ေရ ) ကုိ ထည့္ေမႊ၊ ဟင္းအုိး ခ်ခါနီးမွ ေကာ္မႈန္႕ တစ္ဇြန္း နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ ေကာ္ရည္ကုိ ထပ္ထည့္လုိက္ပါ။ ခ်ဳိခ်ဥ္ ပီး စားလုိ႕ ျမိန္တဲ႕ သမီး နဲ႕ သားအၾကိဳက္ ဝက္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္တစ္ပြဲပါပဲ။ သမီးကေတာ့ ဘယ္လုိ ခ်က္တယ္ ဆုိတာကုိ သိသြားသလုိ၊ ဝက္သားေလးေတြကုိလည္း ကူပီး လံုးေပးပါတယ္။


Thet Nandar (11-Dec-2010)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...