ၾကက္အသည္းအျမစ္ေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ တုိ႕ နဲ႕ ႏွယ္။
ခ်က္မယ့္ အုိးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အႏွစ္ေတြကုိ ဆီသပ္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ေၾကသြားပီ ဆုိတာနဲ႕ ....
ၾကက္အသည္းအျမစ္ေတြကုိ ထည့္ နယ္၊ အဖံုးအုပ္ေပးထားလုိက္ပီး
ဆီျပန္လာပီ ဆုိတာနဲ႕ ဆားေလး တစ္ဇြန္း၀က္ေလာက္ကုိ ျဖဴးေပးလုိက္ရုံပါပဲ။
ၾကက္အသည္းအျမစ္ ဆီျပန္ဟင္း
ငပိေၾကာ္ ပံုစံမ်ဳိးပဲ အိမ္မွာ ခ်က္ထားတာပါ။ တညင္းသီး ကုိ အေျပာင္းအလဲေလး တခု အေနနဲ႕ ငပိေၾကာ္ ထဲ တညင္းသီး ကုိ ထုေထာင္းပီး ေရာေၾကာ္ထားတာ။ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။
ပထမဦးဆံုး တညင္းသီးေတြကုိ ေၾကာ္ပါ။
ပီးရင္ တညင္းသီးမ်ားကုိ တျခမ္းခ်င္းစီ ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ ထဲ ထည့္ပီး ခပ္ျပားျပားေလး ျဖစ္ေအာင္ ထုေထာင္းေပးပါ။
ေၾကေအာင္ေထာင္းလည္း ရတာပါပဲ။ အိမ္မွာကေတာ့ တညင္းသီး ဖတ္ေလးေတြလည္း ျမင္ခ်င္၊ စားခ်င္ေသးတာမုိ႕လုိ႕။ အရမ္း ေၾကေနေအာင္ မေထာင္းထားပါဘူး။
ပီးရင္ ဆီ အုိးကုိ ျပန္တည္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာၾကီး ၅ မႊာကုိ အခြံခြါ၊ မထူမပါးေလး စိပ္ထား၊
ၾကက္သြန္နီ ၃ ဥ ေလာက္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဆီပူလာပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေတြ ေရႊေရာင္သန္း ခါနီးရင္ မီးအရွိန္ေလးကုိ ေလွ်ာ့ ၊ ရပီဆုိရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပါ။
ၾကက္သြန္နီကုိလည္း ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ေၾကာ္၊ တဝက္ေလာက္ကုိ ဆယ္ထားပီး ... က်န္တဝက္နဲ႕
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ (ဒီေန႕ မထည့္ထားဘူး) ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ စိမ္းစားငပိ ကုိ ထည့္၊ ေမႊေပးပါ။ စိမ္းစားငပိမ်ား ေၾကပီး ႏွံစပ္သြားတဲ႕ အခါမွာ တညင္းသီးမ်ားကုိ ထပ္ထည့္ပီး ေမႊပါ။
မန္က်ည္းသီးမွည့္ ကုိ ေရ နဲ႕ အနည္းငယ္ေလာက္ ေဖ်ာ္ပီး ထည့္ေပးပါ။ ဆားေလး ျဖဴးေပးပါ။
မစုိလြန္း၊ မကြ်တ္လြန္းေသာ အေနအထားရပီ ဆုိရင္ ရပါပီ။
ဆယ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ကုိ အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။
ငပိေၾကာ္ကေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အိမ္ခ်က္ ပူပူေႏြးေႏြး ေလးကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။
အိမ္မွာ ငပိေၾကာ္ကုိ လြန္ေရာ ကၽြံေရာ ၃ ရက္စာေလာက္ပဲ ထားတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕လုိ႕ ငပိေၾကာ္တဲ႕အခါ နည္းနည္းပဲ ခ်က္တယ္။
ငပိေၾကာ္ နဲ႕ ထမင္းစားတဲ႕အခါ .. ထမင္းနဲ႕ ငပိေၾကာ္ကုိ နယ္ ... ပီးတဲ႕အခါမွာ ေသးေသးေလး စိပ္ထားတဲ႕ သံပုရာစိတ္ေလးေတြ ထည့္ျမဳပ္ပီး စားရင္ ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္။
တညင္းသီးငပိေၾကာ္က ေမြးတယ္။ တညင္းသီး အနံ ခပ္ျပင္းျပင္းလည္း မထြက္ေတာ့တာမုိ႕လုိ႕ ျပည္ပကုိ သယ္သြားရတာလည္း အဆင္ေျပပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment