Thursday, March 10, 2011

ၾကက္သား ဗူးသီးဟင္း

ၾကက္သား ဗူးသီးဟင္း


ၾကက္သားကုိ ခေႏွာမႈန္႕၊ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ပထမနယ္ပီးေနာက္ ငရုတ္သီးအႏွစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း နဲ႕ ထပ္နယ္ပီး မိနစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ ခဏ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။

ပီးမွ ႏွပ္ထားတဲ႕ အသားေပၚကုိ ဆီ ေလာင္းထည့္ပီး rice cooker နဲ႕ ခ်က္လုိက္တယ္။

ေရ အနည္းငယ္ထည့္ပီး

ဗူးသီးႏုႏုကုိ အသား ႏူးခါနီးမွ ထည့္တာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

ဟင္းအုိးကုိ ေနာက္တေခါက္ လွည့္မၾကည့္ႏုိင္လုိ႕ ေရ မထည့္ခင္ rice cooker ထဲမွာ အသားလံုးတဲ႕ အထိ ေမႊပီးတဲ႕ေနာက္ ဗူးသီးထည့္ ေရ ကုိ အေနေတာ္ေလာက္ ထည့္ပီး ခ်က္ထားလုိက္တာ။

အရည္ စပ္စပ္ေလး ရခါနီးေလာက္ကုိ မွန္းပီး ခလုတ္ပိတ္ထားလုိက္တယ္။

ဒီဟင္းကေတာ့ ျမန္မာအေခၚ ၾကက္သား ကာလသားခ်က္ လုိ႕လည္း ေခၚတယ္။

ေကာက္ညင္းႏွမ္းကပ္

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...